Aanbevolen attracties van Kanchanaburi​

Aanbevolen attracties van Kanchanaburi

Erawan Waterval

De populairste en best bezochte 7-trapse watervallen. De vorm van de bovenste waterval zou lijken op Erawan, de driekoppige olifant uit de Hindoe-Boeddhistische mythologie. U kunt via een soft-trek wandelroute van 2 kilometer het hoogste niveau bereiken. De paden slingeren zich langs de vele poelen en watervallen, soms lopen ze langs het water, soms gaan ze over loopbruggen. Draag goede wandelschoenen of sportschoenen. Neem ook zwemkleding mee aangezien sommige poelen onder de watervallen geweldig zijn om in te zwemmen.

 

De Dodenspoorlijn

Aanleg van de spoorlijn begon op 16 september 1942 bij bestaande terminals in Thanbyuzayat (Myanmar) en Nong Pladuk (Thailand). Japanse ingenieurs schatten destijds dat er 5 jaar voor nodig zou zijn om Thailand en Myanmar via spoor te verbinden, maar het Japanse leger dwong de krijgsgevangenen om de 415 km lange, 1m brede spoorlijn in 16 maanden af te maken.

 

Giantische Regen Boom

Een gigantisch exemplaar in de buurt van Kanchanaburi, Thailand is plaatselijk bekend als chamchuri-yak. "Chamchuri" is de Thaise naam van de boomsoort, terwijl "yak" de Thaise uitspraak voor yaksha is, een mythische demon, wat in dit verband naar de monsterlijke grootte van de boom verwijst.

 

Hellfire Pass Memorial Museum

Hellfire Pass was de naam die de krijgsgevangenen aan de grootste van een 1000 meter lange reeks bergkloven door grond en stevige rotsen gaven en die met minimale uitrusting (3,5 kg hamers, pikhouwelen, schoppen, stalen boorkoppen, rieten manden voor het verwijderen van vuil en stenen, en dynamiet voor springladingen) werden gemaakt.

 

De gevangenen noemden het "Hellfire Pass" vanwege de manier waarop de grootste kloof bij Konyu er 's avonds bij het licht van fakkels uitzag.

 

In 1988 heeft de Australisch-Thaise kamer van koophandel de eerste fase van het Hellfire Pass Memorial project afgerond. Het doel is om de geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische arbeidskrachten die stierven tijdens het bouwen van de dodenspoorlijn te eren.

 

Oorlogs Begraafplaats

Don Rak Oorlogsbegraafplaats

Dit is de plek waar de resten van 6,982 krijgsgevangenen die tijdens de aanleg van de dodenspoorlijn zijn gestorven liggen begraven.

Chong Kai Oorlogsbegraafplaats

De begraafplaats beslaat het hele terrein van de Chung Kai dat eens het krijgsgevangenenkamp was. Kleiner in omvang trekt het kerkhof bezoekers die het vredige, goed ontworpen landschap waar 1740 krijgsgevangenen in eeuwige rust liggen kunnen bezoeken.

 

De brug over de Rivier Kwai

De eerste versie van de brug werd in februari 1943 voltooid en hij was helemaal van hout. In april van hetzelfde jaar werd een tweede brug van staal geconstrueerd. Hij was 20 maanden lang in gebruik voor de Geallieerden hem in 1945 bombardeerden. Hij werd na de oorlog herbouwd - de gebogen delen van de brug zijn origineel.

 

Hin Dad Hot Spring

De warmwaterbronnen langs de rivier, ontdekt door Japanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog, liggen ongeveer 130 kilometer van Kanchanaburi. Het is natuurlijk warm water. Je kunt je lichaam erin ontspannen en het is goed voor je gezondheid of je kunt een Thaise massage krijgen praktisch in de warmwaterbron.

 

Krasae Grot

Deze grot, die heilige Boeddhabeelden bevat, ligt ongeveer 55 kilometer van Kanchanaburi, naast de overblijvende restanten van de dodenspoorlijn met uitzicht op de Kwai Noi rivier in de buurt van het Wang Pho Spoorweg Station. De grot ligt op loopafstand van het treinspoor van het Wang Pho Spoorweg Station.